assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Wednesday, January 26, 2011

friend or bestfriend??

salam.... 
hai ooolllsss,

come3.. today teacher want to tell u what is differences between friend and bestfriend... lai lai lai... ahaks..
ada gaya mcm cikgu x??
almaklumla dulu aku mmg ber cita2 sgt nak jadi cikgu... tp xmau la jd cikgu BI.. xlayak kot... hehe.. sja ja aku nak ber speaking sikit kat sini.. asyk cakap BM ja kan... skali skala nak gak cakap english walopon tersgt la teruk english aku... haha.. tp boleh la setakat A2 dalam SPM.... hehehe(nak gak gtw org 2)..
okeh3... abaikan apa yang aku dok melalut kat ataih 2... 
now, kita back to the topic...


FRIEND AND BESTFRIEND

Friend:  akan panggil mak ayah korang dgn panggilan pak cik n makcik...
Best friend: panggil mak ayah korang dgn panggilan mcm korang panggil..konon2 lebih mesra gitu... hehehe 

Friend: xpenah tgok korang nangis.
Best friend: has always had the best shoulder to cry on..

Friend: xpenah mintak untuk makan or minum...
Best friend: siap masak lg untuk korang...

Friend: ask you to write down your num
Best friend: they ask you for their num (cuz they can’t remember it)

Friend: borrows your stuff for a few days then gives it back
Best friend: has a closet full of your stuff

Friend: taw sikit2 ja sal hidup korang.... takut kalau taw byk nt korang ckp busy body lak kan..
Best friend: boleh tulih dari A-Z tntg hidup korang.. n mungkin boleh wat bibliografy.

Friend: will leave you behind if that is what the crowds is doing
Best friends: will always go with you.

haaa... korang tergoling dalam ciri2 mana?? friend or bestfriend??? ka dua2 bukan.... 
Hmmm… Keep in your mind.. remember that!!!

ok... ni nak gtw ni... kalau nak taw stay sini,,, xmo taw boleh p tmpat len.. boleh dak cam 2???
boleh2 kan jela...  hihihi...
-
-
-
-
-layan jela gmbar BFF aku-
wink---


 ni kawan2 aku time skoleh rendah.. Sekolah kebangsaan Junjong... sampai detik n ketika ni aku still anggap depa my BFF... sabrina, aishah, syaza, hidayah.... ni time kitorng g kelah2 kat air terjun.. xmo ckp la air terjun apa... haha... *wink3*




smk sultan badlishah-->G8.. this group we call G8.. tw x sbb pa??? tgk balik buku geografi ok!!! hehe.. G8 melambangkan kami yng mempunyai 8 orang.. hehe.. km sekelas dari form 4 sampai form 5.. proud 2 be in this group.. hehe.. miss them.. pipah kepoh, nik, pot, arini, una anis n fatin...
time pic ni diambil km baru pas susun meja untuk spm 2007.. hahah.. nebes muka msg2 nak amik exam..




SMKSB-->  ni GBS!!! geng bilik study... hehehe.. pic ni kat giant Kulim.. main bowling...best2.. semua nmpak ayu ja kan..
hiks3..




 SMKSB--> GBS jugak.... ni first time gathering pas spm... haha... ala2 reunion jugak la kan...ton,ibah,tin ayu, pot,tikah,annur,anim,mirah.. 




SMKSB--> bulus + parots a.k.a pingko2 geng... kami 7 orang semuanya... tp kat sini ada 4 ja... hehe.. yg lain xdapat ketemu... sini ada butet, fatin, wani, aku... lagi 3 is dilos, aiza, yanti...bayak menda yg kami semua wat.. smpaikan ada memori terindah.. hahah.. harap sgt depa ingt lagi memori 2.. heheh...nak tw sbb pa kami digelar bulus+ parot???? shhhuuutttt!!!! diam3.. haha.. ketua doa wani(yg pakai baju belang2)


KRisM--> ni la roomate tersayang masa i kat melaka.. ain as mama.. wani  n enot...this is the best roomate!!! hehe.. hjng2 mgu kuar jalan2.. reramai.. g MP.. MC.. manyak lagik la... best sgt.....
penah naik moto ngan enot.. waa, tersgt la laju dy bawak... takoot..hehe pic ni dalam bilik.. A2-33..kalau xcilap aku la.. hehe.. maap kawan dah lupe...



KRisM--> ni kat pondok pak guard.. otw nak g beli makanan kat cafe... jalan2 lu round koleh.. hehe.. as usual.. ain mesti ada coz kitorang same course. tp lam pic ni diselitkan fara mak nenek n suhir(baju hitam). suhir ni kwn baik aku.. kami sekelas... hehe.. ladang pon 1 group.. assignment 1 gp.. mcm2 lagi la sama.. cm kami xsatu bilik je.. miss la nak cakap2+ gosip2 ngn diorang nih..


 UCSI-->my bff kat ucsi.. heee.. ni time nak balik dari cls.. lenggang mak jah... heeehehe...sblm 2 posing jap.. heee.. 2 jela keja kami...Bff... <3




UCSI--> farewell dinner... konon2nya p dinner la kan... hahaha... dinner ni time kami second sem rasanya... muka pon nerd lagi.. nerd ka??? jawab.. jawab...




ni la my BFF dari aku dari skolah tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, stdy kat melaka sampai la aku stdy kat UCSI ni... 


wasalam... 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget