assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Friday, June 27, 2014

My lil princess

Nur azra amanda

As salam.... dah lama ibu xupdate blog..asyik jd silent reader je.. hihihi..
knapa bhsakn diri ni ibu?? Jeng jeng jeng... cuba tgk tajuk post ni.. haaaa..tanggal 9.5.14 jal 10.15 mlm..ibu dah slmt mlhirkan baby girl seberat 3.48kg.. namanya nur azra amanda binti saiful zakuan now(hari ini) azra dah berusia 50 hari...
Pnglmn yg xdapat dilupakn ketika mlahirkan azra.. hanya Allah je yg tw betapa seronok nya bila bergelar ibu.. ekceli aku nk cita pasal aku pna journet nk mlahirkn azra tp skng ni aku update gna fon je.. ssh nk taip pnjg2.. tunggu la nt ada masa aku share that experience. .
Skng ni alhamdulillah azra baik2 aja cuma kdg2 tu dia ada jugak buat perangai biasa la baby lg kan.. hihi
Ok la... nt aku share pic baby.. daaa..wassalam..

Thursday, February 27, 2014

my pregnancy ...


Assalamualaikum lovely doveyy.....
I've missed you all, I really miss my blog..
long time no update.I don't have a good excuse. I'm lazy. And I'm tired and i'm xdo mood.. ko hado??

warning!!entry ni panjang giler babas.. 

alhamdulilah..saya semakin sarat..gemok yg amat..now kandungan dah masuk lebih kurang 7 bulan setengah..cant wait!! tp takut la nak bersalin nt.. mcm2 pengalaman saya baca and saya dengar..mudah mudahan selamat semuanya...
alhamdulilah..usia perkahwinan saya dah masuk lebih kurang 7 bulan ..bersukur sangat kerana Allah bagi rezeki anak awal pada kami..actually...me and sz tak pernah plan nak anak bila..

time zaman berkaseh kasehan dulu...saya tgk yang sz sgt suka kan budak2..even, sekarang pon dia lebih pandai melayan budak2 berbanding saya. saya akan layan budak2 ikut mood.. jika mood baik maka baik lah saya.. jika mood xberapa nak baik maka xbaik lah layanan saya terhadap budak2..  harap situasi ini tidak berlanjutan memandangkan my baby akan keluar xlama lagi.. siann anak mommy nanti... hihihi


2 minggu lepas, tiba2 saya mengalami spotting bleeding from vagina. serius takut. dalam hati doa banyak2 moga semuanya selamat. hari tu saya spatutnya pm shift. pg tu masa nk g mndi then tba2 ada mcm blood yg dah kering. muka dah cuak dan mula fikir yang bukan2.. sms sz ckp bnda ni then dia suruh siap2 then g cek. call mak di kampung pon mak suruh g hospital cek.

sampai HKL dlm pukul 12 pm cam tu.dgn pakai uniform kerjanya sbb ingt nt trus nk g keja if xda apa2... tunggu turn then doctor check n suruh admit ward.. lagi lah takut sbb tba2 kna admit ward.. sblm ni xpnh pon admitted.. kuar je dari bilik doctor dah nagis2 dpn sz sbb kna admit. malu pon ada sbb nangis.. bukan malu dkt sz tp malu dkt org yang lalu lalang situ.. mst diorang pelik kenapa nurse ni nagis2.. hikhikhik..

ok.. pas 2.. naik ward.. dpt katil no 26 sebelah tingkap.. kna la pakai baju pink.. hoho..pas 2 ada nurse tu dtang cek fetal heart rate.. alhamdulillah.. anak mommy kuat..  sz balik kejap ambilkan barang2.. sayu je hati sbb kna tido ward. xleh nak tido kat rumah.. malam dkat ward tu mmg xleh nk tido langsung. even sblm ni pnah keja mlm jaga pesakit boleh ja kroh kroh kan.. tp kali ni jadi pesakit mmg rasa dia lain macam. rasa 1 jam tu mcm 10 tahun... 

malamnya tu dlm pukul 10.30 pm ada doktor dtg then cek.. tanya tu tanya ni pas tu dia ckp maybe esoknya dah boleh discaj.. dalam hati dah seronok.. msg sz ckp mybe esok boleh discaj.. besoknya awal2 pagi lagi dah bangun mandi... excited nak balik..

dlm pukul 8 am cam tu doktor round... and finally mommy dah boleh discaj.. hoorey... setel semua dokumen2 then balik la ke rumah.. dpt mc 5 hari.. cuti lagi... tu pengalaman dlam pregnancy kali ni.. anak mommy ni buat mommy takut ja.. nasib semuanya ok.. harap semuanya dilindungi Allah.

sekarang ni, semuanya kembali ke asal.. seperti biasa...pagi petang siang malam mulut mmg suka makan. nasib baik sz memahami yang isteri dia kuat makan.. sblm pregnant berat 47kg now 28 weeks pregnancy berat saya mencecah 60 kg.. sangat2 drastik.12 more week to go.. berapalah berat mommy nanti yer...menunggu hari untuk deliver adalah..berdebar2..ya Allah ...permudahkanlah semuanya..


kawan2 yg dikasihi...doakanlah saya selamat semuanya.baby selamat kuar ngn sehatnya...saya pon selamat melahirkan dengan sehatnya....sesungguhnya kata2 yg baik dari kawan2 adalah doa yg sgt diperlukan oleh saya...tq in advance.. nt kita update lagi yer...


mybe time ni 2 week pregnancy..  :)

okk.. daaa... xda byk pic sbb pic banyak lam henpong... mls nk trsfer.. daa..

assalamualaikum.




Friday, February 07, 2014

excited sebenarnya nk cita pngallaman first scan 4D

assalamualaikum....
lamanya menyepi kan.. asyk baca blog org lain jer.. sendiri punya malas nak update..malas nk taip.. padahal byk nk citer sbnrnya.. ohh...nooo.. now aku nak cita ttg my baby progress.. hikhik.. excited.

Ramai orang duk tanya aku, jantina bayi dalam perut aku ni apa.. aku pun tak tahu sebab belum scan mcm ni lagi. sblm ni scan hitam putih je.. xdapat nk nampak clear..Tapi ramai orang kata maybe anak perempuan.. jauh di sudut hati aku aku xkisah boy or girl.. start dari mengandung lagi.. so, sebab excited sgt nak tahu and tak nak tunggu lama.. aku pun ajak sz buat scan 3D 4D.. selain nak tengok jantina bayi boleh juga tengok muka bayi dalam perut aku ni..xkisah la kena bayar lebih.

Search dalam internet aku jumpa laman web ni http://bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia/ . Aku baca FAQ sebelum nak buat booking scan. Tengok lokasi kat Klinik Fauziah Ampang,fikir dlm hati mst sz taw sbb ampang area tmpat kerja dia.hikhikhik. Kebetulan kandungan aku masa tu dah masuk 26 minggu, so bolehlah buat scan.  Aku booking sebelah petang,pukul 6.40pm lepas balik dari kerja.

Bila sampai je kat klinik tu dengan sz, aku bg nama n diorang suruh tunggu. sbb ada ramai lagi dok tunggu turn. kat sini mmg kita dah booking time tp xsemestinya dapat on time sbb first come first serve. lama jgk la kami tunggu.. baby dlm peyot ni plk dok teendang2.. pesan kat dia nt dlm bilik pon tendang jugak.. jgn tido.. nt moomy xnampak muka kalau tido..hikhikhik..

So, bila time giliran aku.. kami pon masuk la... dup dap dup dap jantung aku... sonographer time tu suruh aku baring atas katil.Nama Sonographer dia masa tu, Miss Jezzlyn.. layanan memang baik.. tak rugi buat appoiment dengan dia.. pandai layan client.. dia pujuk2 baby suruh tunjuk mukasbbnya time scan tu anak mommy tutup muka dia).. dia puji2 baby..best sgt.. dlm 20 minutes jugak la kitorang ddk dlm tu. insya Allah.. ada masa buat lagi appoiment dengan dia.. 

Hasil scan hari tu..
-
-
-
-
 agak2 mcm muka siapa?? aku ke sz??
-
-
-
-
-

time ni baby tgh muncung... sz ckp muncung ni ikut mcm mommy dia.. hehehe..
-
-
-
-
-

nyenyaknya ank mommy ni tido kat dlm sana..

Hanya Allah yang tahu.. macam mana perasaan masa tu.. semoga baby sihat-sihat je dalam perut ni.. ^_^, aminn.

xsia2 taw pi kat situ... bayaran yg dikenakan RM120.. n dapat cd, 5 video baby bercakap2 dalam tu... gambar scan n diorang printkan skali 1 gambar baby.. insyaAllah nt nak g lg buat scan kat situ appt dgn miss jezzlyn.

p/s> cube teka anak mommy ni boy or girl??

daaaaaa... mommy gerak dulu... 
wasalam.

Thursday, January 30, 2014

20 weeks pregnancy..

as salam...

time ni mommy dah 20 weeks.. 

not in mood nk tls pnjg2.. nt mommy sambung cita len mcm mn mommy tahu yg mommy pregnant k.. daaaa

Tuesday, September 10, 2013

Officially husband and wife

As salam....selamat pagi... now nk umumkan yg I skrg ni dah jadi isteri sah kpd saiful zakuan...dh nk hmpir sbln dah kitorg menikah...n for ur information kad nikah pon dah dpt..hewhewhew...

Excited I citer semua ni kn..almaklum la... new life bru nk mula...

Okk la..till here... nk sambung wat kje.. (kje mlm skng ni)..tinggal husband sorg2 kt rumah...sian dia...

Okkk ..tgk gambaq plk....

Ni la kad nikah we ollss..

Ni mjlis time umh perempuan..

Daaa...wasalam...

Wednesday, July 17, 2013

Perutusan raja sehari LINDA DAN SAIFUL

 hai semua..... lamanya i xupdate ini diari kan.... so, hari ni i online guna lappy.. boleh la update pnjg2 sket...hew3... i nk jempot ni korang2 semua datang majlis.... tgk tajuk pon dah tw kan sape pnya mjlis... teheee
...............................................................................................................................................


assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatu.

Maha Suci Allah yang telah menciptakan makhlukNya berpasang-pasangan.
Ya Allah perkenankanlah kami merangkaikan kasih sayang yg Engkau ciptakan di antara kami dalm meniti hidup baru dgn ikatan yang Engkau muliakan dan melaksanakan syariat agama-Mu dan mengikuti sunnah Rasul-Mu,eratkanlah ikatan kami,
Kekalkanlah kasih syg kami,berkatilah jalan kami,teguhkan kami membentuk keluarga sakinah mawaddah,warohmah,amin..

Dengan penuh kesyukuran ke hadrat ALLAH swt memohon kesudian dan menjemput Dato'/Datin/Tuan/Puan/Encik/Cik ke majlis kami..

SAIFUL ZAKUAN BIN BAHASAN@ARIF
DAN
NORASLINDA BINTI ARIFFIN

yg akan berlangsung seperti berikut;

Majlis sebelah perempuan:
Tarikh : 17 OGOS 2013 @ 10 SYAWAL 1434H
Hari : Sabtu
Masa : 12 TGH HARI - 5 PETANG
Alamat : LOT 1677-2 KG TASIK JUNJONG, 14120 SIMPANG AMPAT PULAU PINANG







Majlis sebelah lelaki:
Tarikh : 31 OGOS 2013 @ 24 SYAWAL 1434H
Hari : Sabtu
Masa : 12 TGH HARI - 5 PETANG
Alamat : NO 166, BLOK B2, FELDA SENA JENGKA 16, 26400 BANDAR JENGKA, PAHANG

Mudah-mudahan kehadiran anda akn membawa keberkatan dan rahmat drpd ALLAH SWT..

Wassalam..


...................................................................................................................................................................................

seee..... lg sebulan je lg tw kalau ikutkan dari tarikh i post status ni.... hehehe... berdebar mak nak.... :)

sampi sini saja... i nk rest jap.. mlm ni nk kja mlm.. on night duty untuk malam kedua... moga Allah ease everything....

daaaaaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget