assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Wednesday, March 30, 2011

cuti seminggu yang cepat gila

asaalamualaikum...

xtw apa kena mengena tajuk entry dgn cita aku nak story neh...layan jela...
kemarin tgh syok2 tgk tv tb2 mak ajak abah g hospital besar pulau pinang.. pas 2 abah pon ok.. jom...aku tringin nak p.. tp pk2 balik p hospital watpa kan.. dah slalu msk hosp.. nt nk keja pon kat hospital... haha.. pas 2 abah cam pelik ja tgk aku xsiap pon nak p.. slalunya kalau mak abah nak p mana2 aku la orang paling awal akan siap.. hahaha... nak mengikut ja keja... pas 2 abah tnya..

"abah: kak xmau ikut ka???
aku: xmau la.. abah nak p hospital ja pon... ka abah nak p mana2 lg??
abah: kalau dan sat g kita p la jalan2 kat pantai.. kita p padang kota.. makan laksa...
aku: betoi ni... nak ikut la kalau mcm 2..tgu sat nak siap..
abah: dah agak dah mst kak nak ikut pnya...
aku : senyum jela.."

pas 2 mula la...mula2 mak aku singgah kat umah member dia.. amik apa nth... sembang2 sat pastu trus p tanjung.. kali ni xnaik feri... abah lalu kat jabatan ja.. to ok jgak lalu jambatan pon.. xsesak sgt.. mgkin sbb time 2 bkn time org balik keja lg kot...best.. lancar ja pejalanan...

pic ehsan dari pak cik google..

tengok.. cantik kan... ngeh3...dah lama aku xlalu kat jambatan ni.. slalu nai feri ja p balik kalau nak p penang ni... hoho.. pas 2 muula2 p hospital pulau pinang  dulu.. tgk pak cik amir(jiran sebelah umah) ni msk wad.. tw x sakit apa?? ada serangan sakit jantung... tgu time nak operation .. p/s: pesanan buat semua yang isap rokok supaya.berhenti isap rokok ok.. rokok membahayakan kesihatan..:)).. sambung balik.. kami ddk sana dlam 30 minit then gerak.... hahaha...

p padang kota... dulu2 kat sini meriah gila kalau ptg2... ramai gila orang.. tp skng dah mcm xmeriah.. org pon xramai.. mungkin sbb makanan kat sini mahai gila.. sbnqnya aku tringin gila nak makan laksa kat padang kota ni.. p2 tgk laksa dah hbs.. kesian gila.. aku dah tamau mkn apa dah.. pas 2 abah kata order jela apa pon..aku xda nafsu dah nak makan bnda lain.. tp las2  aku pon order la benda ni.


  
 sotong kangkung pinggan kecik (RM 8.00)  


 
air kelapa muda (RM4.00)                                            


sangat mahal ok.. padahal sotong dia sikit je.. wat lekat celah gigi ja.. xpuas makan langsung... mak lak order kuew teaw goreng( RM 8) dgn ayaq kopi o panas (RM1).. abah lak makan mee goreng (RM8) dgn ayaq kelapa jugak (RM4)....mahal kan.... aku tgk kuew teaw ngan mee goreng 2 kosong ja.. bkn ada apa pon.. cekik darah betoi la mami2 mamu2 kat sini... haish... 

dah kenyang... pas 2 p la jalan2 tepi laut 2... kat padang kota gak...xpayah p jauh2.. jalan2 kot situ ja...



ni pon pic ehsan pak cik google ok.laut kat padang kota xmcm ni.. jgn tertipu


aku xtangkap gambar apa pon coz xbwk camera.. nak guna camera fon xbest ah... fon murah, gambar xcantik..hehehe...xberbaloi baloi... pas jalan2 sat kami pon balik la....

2 jela nak cita.... hari ni dah hari rabu.. besok aku dah nak kena balik kl...dah boleh jmpa mr. SZ..:)  sat ja cuti rasanya.. untuk kawan2 aku yang cakap aku balik umah study.. maaf ye, aku xstdy langsung.. buku yang aku bwk balik pon aku xsentuh.. harap maklum.. ngeee nt kita pulun sama2 naa... hahaha...

ok.. bui bui bui.... 
wasalam...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget