assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Saturday, April 09, 2011

wanita yang bergelar isteri

assalamualaikum.......
skng ni dilaporkan hujan sgt lebat ye di kawasan taman connaught ni.. daripada saya tidur, baik saya online.. hehe.. saya bosan... nak setadi saya takut saya akan tertido.. nak online fecebook xboleh, saya da janji xnak online facebook sampai habis exam.. so, saya online blog jela.. boleh kan... 
ok.. bebalik kat tajuk entry. kenapa saya letak tajuk 'wanita yang bergelar isteri'??? tak tak tak.. xda kena mengena dengan sapa2 pon ok.. sya x kawin lagi. so, saya tak tau apa2 pasal isteri ni.. haha.. tapi kan tapi kan.. saya ada terbaca wanita yang bergelar isreti ni dalam 1 majalah ni.. so, nak isi masa yang sepatutnya menghadap nota paediatric.. saya pon gatai2 tangan wat entry tajuk ni.. jelas x apa yang saya maksudkan??? tak jelas pon buat2 jelas jela...
wanita yang bergelar isteri.. bukan wanita yang dah jadi isteri saja yang patut baca entry ni. lelaki yang single dan lelai yang mungkin dah jadi suami orang pon patut baca,. peaceee.....
♥ jika seorang isteri menangis dihadapanmu, itu beerti dia tidak dapat menahannya lagi.

♥jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

♥jika kau membiarkan dia pergi, dia tidak akan menjadi dirinya yang dulu, selamanya

♥seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,kecuali di depan orang yang sangat dia sayanggi,dia akan lemah

♥seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu, dia akan menurunkan egonya

♥wahai suami2,jika isteri pernah menangis keranamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.kerana dia adalah orang yang tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam

♥wahai suami2,jika isteri menangis keranamu,jangan lah kau menyia nyiakannya

♥saat dia menangis keranamu,saat dia menangis didepanmu,lihatlah jauh kedalam matanya.dapatkah kau rasa sakit yang dirasakannya keranamu?

Pada hari penciptaan PEREMPUAN. MALAIKAT bertanya kepada TUHAN

" Apakah keistimewaan dari ciptaanMU ini ? "

Lalu TUHAN menjawab

"Ada banyak KEISTIMEWAAN yang dimiliki oleh ciptaanKU ini".. Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

* TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

* SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

* PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

* Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

* Dia TERHARU,Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...

* Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN'nya. .

* Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.., Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

* TiTiSAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal..."...Apa itu Yaa TUHAN ??
Bahwa "Betapa, BERHARGAnya dia"...


Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang sahabat semua kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA...


ok.. itu saja ..
daaa....
wasalam....

p/s: jodoh pertemuan ditangan tuhan..
saya nak jadi isteri solehah kepada bakal suami saya..
kita merancang tuhan yang menentukan...
 insyaALLAH...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget