assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Friday, August 19, 2011

calling for freedom,fighting for freedom

assalamualaikum...

jam menunjukkan pukul 2:08 am... kat lappy aku ni la... roomate aku dah tido.. aku xngntok lagi...ingt tadi nak stdy ja sampai ngntok.. kih3.. tp xboleh3.... dah penat.. (lagak mcm stdy banyak gila)... ok.. aku xtw nak wat apa sekarang.. nak blogwalking pon mcm hermmm..xda mood la... 
so aku wat la keputusan nak conteng2 kat diary aku ni..  diary yang semua org boleh baca.. diary ka ni??? hentam saja la... esok xda class.. hoorey.. sabtu xda class jugak.. ahad mmg konfom2 la xda class... horeey.. hoorey  hoorey...

tp jgn nak hoorey sgt la sbb isnin ada exam.. huargh! exam mid semester... 1 subject ja.. nsb baik lg... tp walaopon 1 sunject byk gak topic 2.. chapter 1 until chapter 5... dah ma semua Multiple essay question(MEQ).. mmg jenuh la aku nak karang ayat lam test tu nanti.... hahahaha.. tambah pulak dalam omputih.. legi jenuh la lecturer aku nak faham bahasa aku.. kui3...

skng ni aku tengah layan lagu freedeom.. maher zain nyanyi.... best la.. aku dah penah dengar sblm ni tp mcm biasa2 ja.. tp mlm ni aku dengar asyik replay ja.. lebih 20x dah kot... hahaha.. mmg addicted betoi dgn lagu ni.. bosan2 layan lagu best oo... tp aku layan 1 lagu ni ja malam ni.... huhuhu...

lirik dia pon leh tahan la...jom usha2 ni... aku copy paste ja...hiihihi


"Freedom"

Gathered here with my family
...My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn't matter where you're from
Or if you're young, old, women or man
We're here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you..
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call, ooh oh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall, ooh no
We know you're here with us

No more being prisoners in our homes
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we've taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we're almost there

Oh God thank you..
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call, ooh oh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall, ooh no

I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out loud demanding their right for freedom
...This is it and we're not backing of
Oh God we know you hear our call

And we're calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call, ooh oh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall, ooh no

We're calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call, ooh oh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall, ooh no

We know you're here with us


best la lagu ni.. aku xjemu2 pon dengaq... nak kebebasan!!!!!!!!! hua3.... lepas isyak tadi aku dengaq IKIM.fm.. pastu tb2 depa pasang lagu ni... aku dengaq punya la semangat.padahal sebelum ni mmg dah taw pon pasal lagu ni.. dah lama kot....:)).. then cari trus lam youtube... hahaah... la ni pon dok dengaq lagi ni....

ok.. hari ni hari malang bagi aku.... huhuhu.. dari tengah hari sampai ke malam ada ja benda xkena... ada ja masalah... huhuhu.. dugaan bulan posa kot... erm.... xtw la kan.. org ckp kalau kita byk dugaan Allah sayang kat kita... so, aku think positif jela.... chill.... smileeeee.... senyummmmmm :))

mcm ni ape pulak.. freedom x???


ok... dah habis cot cet cot cet pasal freedom aku nak wish lak la kat sini.. Hepi birthday kat adik aku.. Muhammad Aizat yg ke bapa eh??? jap2.... dia lahir tahun 1993... so 2011 toolak 1993 dapat 18... haha.. yang ke 18 tahun.. moga murah rezeki dunia akhirat...
td aku wish kat dia... pas 2 dia reply punya la cepat mintak hadiah... hahah.. sapa ada idea nak bagi hadiah apa sila bg tw aku eh.... haha.. hadiah kat lelaki ni susah sket nak cari.. nt kalau dia xbekenan dia xguna pon.. kecik hati kak dia tw.. kak dia ni dah la mmg kuat kecik hati... susah susah... sapa yang jadi mangsa keaadaan maap yer...hahahahha

ok sekarang dah pukul 2.55 am... bapak lama aku nak siapkan 1 entry ni pon.... teheeee....

ok lah.. pukul 3 nt aku nak pergi mengembara.. ada sapa2 nak ikut x???? jom la.. free ja.. sapa nak ikut call aku kat nom ni eh  012-3456789... text aku pon boleh... cepat2 taw.. sbb tempat terhad ni.... sapa cepat dia dapat.. free ja taw pengambaraan kali ni..

ok lah.. xmau melalut lama2... aku nak siapkan keja sikit lagi pas 2 nak chow!!! 


tq for reading...kpd silent readers tq sbb sudi baca.. apa kata perkenalkan diri korang yang best 2 kat aku.. xpayah la nak sembunyi2... xbest la camni... hahahaha*bajet mcm ramai peminat kan...


p/s 1: tq kepada sesiapa yang buat aku happy sepanjang hari hingga ke mlm esp. SZ... <3 SZ! muahaha....

p/s 2: doa2 la aku boleh jawab exam next week eh... aminnnn.....

p/s 3: hepi birthday to my lovely brother again!!!!!  muhamad aizat ariffin...<3



ok la.. sampai disini saja pertemuan tak rasmi kita... moga bertemu kembali di lain hari.. daaaa... selamat bersahur n selamat berpuasa di hari ke 19...

wassalam...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget