assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Monday, October 24, 2011

apa yang tok mama buat dalam masa cuti ni??

assalamualaikum... hai.. masih ingat saya lagi??? masih boleh menjawab salam??? kalau boleh sila tepuk tangan... tajuk entry  apa yang tok mama buat dalam masa cuti ni... tok mama??? ok.. entry kali ni ala2 bajet mcm dah tua supaya blog ini dibaca oleh cucu cicit masa depan...so, haruslah bahasakan diri dengan panggilan tok mama... comel kan kalau cucu pngil saya tok mama.. hahahaha


haish, ok... dah banyak merapu.. skrang nih tok mama nak cita apa yang tok mama buat dalam masa cuti xsampai 2 minggu ni...tok mama xbuat esaimen taw sebab skrang ni tok mama dah xda assignment.. hooreyyy  lompat tinggi2 (malu sikit aih dengan cucu cicit tu)


Jadi, kat sini tok mama nak cerita apa yang tok mama buat dalam masa cuti yang xberapa nak panjang nih..

1.  makan tido makan tido makan sambil tdo sambil makan makan dan makan lagi pastu tdo lagi dan begitulah seterusnya. bangun pagi makan, tengah hari makan.. tgh tengok sinetron makan.. petang tengok spongebob pon tok mama makan taw.. tu xkira makan malam lagi tu... lepas makan tokmama tidur.. so, tok mama akan makan tido makan tido makan tido..... jom tengok muka tok mama makan kat bawah ni....

tengok la muka tok mama... nak makan pun muka mcm nak tido.. xsabar la tu... lepas makan tido... :)

2. tok mama sangat gigih online tapi tak tahu apa benda yang tok mama buat.. Nak cakap rajen update belog, ada la satu dua ja yang diupdate. sekarang ni tok mama tengah gigih mengupdate belog untuk cucu cicit tok mama baca nanti...nanti bila dah tua tok mama baca balik belog tok mama ni tok mama senyum la sorang2.. :)

3. tok mama nak belajar memasak kat rumah ni. cuti dua minggu boleh la tok mama belajar memasak dari moyang(abah tok mama). jadi suri rumah sepenuh masa yang berjaya selepas beranak mama and papa cucu2 tok mama nanti.. eceh.. over!


4.  tok mama keluar dengan  kawan2 tok mama. tok mama g konvo kawan2 tok mama. konvo kat UPM.(nanti la cerita pasal konvo).. sedih sebab tok mama xleh nak konvo lagi.. tengok dulu la muka tok mama pakai topi konvo.topi pinjam sat..

muka bahagia tok mama... topi 2 topi pinjam taw... bear tu pon kawan tok mama bagi pinjam pegang sat.. :)

5. tok mama keluar dengan kawan baik tok mama.. nenek wani...nenek wani ni kawan rapat tok mama.. tok mama keluar berdua je dgn dia.. tok mama g klcc, times square. masa jalan2 tu tok mama snap pic dia.. dia snap pic tok mama.. xda org pun nak tlg tok mama dgn nenek wani snap pic.. kesian kan...hikhikhik...tok mama enjoy la keluar dengan nenek wani... nt tok mama kenalkan nenek wani dekat cucu citit tok mama yer.. 

muka bahagia tok mama ni....time ni tok mama dengan nenek wani dekat klcc.. snap pic sendiri. tok mama xkisah pon kalau org pndang2 tok mama n kata2 kat tok mama... tok mama chill je..

6. tok mama jumpa Encik kesayangan tok mama 736478647254 kali... (ini tipu).. hikhikhik. tok mama xleh nak jumpa dia sgt la sebab tok mama dgn dia jauh la. tok mama dapat jumpa encik kesayangan pon time tok mama  ada turun kl dgn nenek wani.. tu pun kejap je... hehehe.. adeh, cepat2 la sikit masuk meminang b syg oiii.. boleh jumpa awak hari2.. ok.. tok mama gatai.sila abaikan.... hahaha...

jadi, tok mama masih ada saki baki lagi beberapa hari untuk menghabiskan cuti di rumah..(nanti tok mama boleh la jumpa sz). dan lepas ni mood bersuka ria akan pergi jauh2 .. tok mama kena cari mood study untuk peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia..  tok mama kan nak jadi misi... hehehe.. nt cucu cicit tok mama bangga la dengan tok mama kan.. hahaha 

ok lah. semoga nanti cucu cicit aku baca apa yang tok mama buat dalam masa cuti ni... masa tu cucu cicit tok mama boleh la tunjuk dekat kawan2 belog tok mama ni.. baru la pemes...haha.. 

-.-"

huh... penat tok mama mengarang ayat nak bagi cucu cicit tok mama baca nanti....sweet kan tok mama muda2.. hahah.. harap dah tua nt walopon gigi tak dak tok mama masih lagi sweet.. (perasan)

k..bai.
wassalam....

p/s: entry kali ni geli2 sikit... tok mama gitu...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget