assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Friday, November 25, 2011

cerita ni xda la basi sgt...

assalamualaikum dan selamat sejahtera saya ucapkan kepada saudara saudari yang dikasihi sekalian...berdirinya saya disini untuk menyampaikan sebuah pidato yang bertajuk bla bla bla... lempang sket tetiba ayat mcm nak bagi syarahan.. skema betul...

hai sumer...life aku as a student akan tamat lagi beberapa minggu ja.. almost 2 weeks ja lagi..untuk praktikal dah habis... lepas ni aku xlagi bergelar student nurse... insyaallah next year title aku akan bertukar ke staff nurse... nebes you....mcm xmampu je kan nak pikul tanggungjawab nih..

di awal kemunculan... mmg agak lawak muka masing2..rasanya time ni semester 3...

cerita bermula mcm ni,.....
once upon the timefirst aku masuk sini, aku dari KRisM... aku xjangka pon yang aku dapat temuduga pas 2 dpat stdy kat UCSI ni... kalau ikutkan aku xnak dah tukaq2 tempat stdy nih. penat... tp disebabkan mak n abah aku beria ria suha aku mai sini.. aku sebagai anak solehah xingkar sedikit pun...ikut jela...nak tinggal kawan2 kat melaka mmg sedih... aku sempat kat melaka 1 sem je.. baru nak rapat2 then dah berpisah.. sedih kan...

ni time berposting di tanjung rambutan... hospital bahagia ulu kinta.. best!

aku berat hati nak datang sini mmg aku xsiap la barang2 yang nak dibawa ke UCSI ni...suma mak aku yang uruskan... segala dokumen perjanjian, angkat sumpah. setem hasil, cop ni cop tu semua mak aku buat.. aku xda buat apa2 pon...

we work together.. we smile together...

aku sampai sini sehari sebelum tarikh pendaftaran... kalau xsilap aku awai bulan januari 2009.. first2 check in hotel sbb aku xda sedara mara kat sini.. so, tidur hotel jela.. then petang 2 abah aku bawak la jalan2 tunjuk tempat ucsi ni.. aku tgk dah gerun... sebab apa?? sebab kat tempat aku ni ada banyak org kulit hitam(negro).. time 2 jugak aku pikiaq mcm2.. aku ckp kat mak abah aku yang aku xmau dok sini.. aku takut...aku bagi alasan nanti aku xda kawan la apa la... susah.. hehehehehe. then, mak aku ckp kita tgk esok(hari pendaftaran) dulu mcm mana... jgn dok pikiaq yang bukan2... huhuhu


the best moment :) even i have a lot of problems, but its okay. i still can smile. :)

keesokan harinya. jengjengjeng.... aku pon pakai la cantik2.. cantik ke? aku ingt lagi.. aku pakai baju kuurung purple.. fpagi2 tu.. makan apa suma pas 2 trus datang ucsi ni.. dok kat luaq dulu. xmasuk lagi.. aku pon jumpa la pika, adah.. yang aku ingat jela.. pas 2 dalam hall mula la tgk org ni tgk org nu.. suma mcm sombong je... ke aku yang sombong??hahahha.. aku ni jenis xreti nak cakap dengan org...hmmm.. pelik kan... kalau org yang aku kenal 2 baru aku akan cakap xhenti2...


i just love this picture so much 


pas 2 mula la staff ucsi ni bagi2 rumah... aku pon ditempatkan di rumah jalan waras.. 13 org semuanya.... tp las2 skng ni tinggal 7 org je... giler kentang.... hahahaha...sebabnya ada yang pindah masuk rumah org lain.. time 2 jugak la baru aku kenal dengan ekin, idah, pika, ana. angah, pia, kamala, malar dll... ramai owh kalau nak sebut nama sorg2..



people change. they end up having nothing left to say to each other, even if they were bestfriends the year before. :')

kelas mcm biasa... delu p kelas kami naik shuttle...sebab rumah jauh dgn kolej.. tp lepas dah pindah rumah ke jalan pantas kami g kelas jalan kaki je....posting macam biasa... 1 semester ada 6 bulan... 4 bulan blaja 2 bulan pssting.. ok la bagi aku.. mula2 tu sumpah aku mmg xminat langsung nusring ni.. tp lepas dah habis blaja suma ni aku rasa mcm aku bertuah sebab aku berada dalam bidang ni...buklan semua org akan dapat peluang mcm aku.. bukan semua org dapat kerja tetap mcm kami yang under gov sponsor ni lepas blaja... so, aku sgt2 hargai apa yang aku dapat.. bersyukur.. nasib baik aku ikut apa yang mak aku cakap.. kalau xtaku xtaw apa yang aku buat skng nih...



aku akan sentiasa tersenyum even aku ada masalah besaq yg tak dak dah. biaq org hat dok buat masalah kat aku terkejut sebab aku masih boleh qhenyih elok :))

lepas dah datang sini aku dah mula bergaul dengan org.. dah mula boleh berdikari sendiri.. xlagi mengharapkan 100 peratus dekat mak abah.sblm ni aku mmg susah nak cakap n nak bertegur dgn org.. tp lepas msk nursing ni aku dah berani.. aku diajar untuk bercomunication dengan org ramai denagn cara yang betul.... hehehehe (ayat skema).skng ni dengan umor yang mencecah 21 tahun aku dah boleh bezakan yang mana baik n yang mana buruk....thanks ALLAH

" Anyone can make you happy by doing someone special. But, only someone special can make you happy without doing anything. :) "

sekarang nih, aku dah lepas exam UCSI.. aku hanya perlukan lesen yang hanya akan dapat bila aku lulus exam LJM untuk jadi seorang staff nurse...exam tu objektif 100 questions.. dalam masa 2 jam 30 minit.. 14 dec ni... pejam celi pejam celik mmg aku xsangka yang aku dah nak habis blajaq.. dah nak masuk alam pekerjaan. boleh pegang duit sendiri.. eh, sebelum ni sape yang pegang duit aku?? jin eaa... hehehehhe... maksud aku dgn titik peluh aku sendiri aku dapat rasa gaji aku sendiri... xsabarnyaaa.....

nnnnnnnnn banyaknya aku melalut kat atas tuh...krooohh kroohh krooohhhh

 k . bai..salam

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget