assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Saturday, March 10, 2012

entry cacamerba

assalamualaikum..

entry ni curi masa untuk menaip sebab aku byk lagi koje nak buat.. bajet2 mcm bizi sangat la kan.kahkahkah.zup zap zup zap... hari ni mcm2 benda aku dah buat.. ok sebenarnya kan.. sebenarnya kan aku rindu nak menaip kat blog sememeh ni... tp apakan daya.. 

aku baru pas mandi... wangi lagi.. hew.... ok lah kat sini nak ceghita pasai cerita yang panjang.. hari rabu lepas aku p kl.. nak p ucsi nak p amik sijil n mcm2 lagi brg2 kat sana plus nak jumpa sz...sesorang..eh, tipu.. aku p naik bas.. dalam bas mesti la ramai org kan... haha..bertolak dari kulim pukul 2.30 n zasssssssss sampai kl pukul 7 lebih mcm tu.. tp hujan lebat gila....aku ulang lebat gila..dah sampai sana SZ janji nak amik kan.. so, aku tunggu la hujan benti sikit.. sementara 2 aku p la dok kat surau yang ada kat tingkat atas pudu sentral.. tunaikan apa yang patut ditunaikan...ok.. pas dah selesai suma.. aku pon dgn laparnya dengan hujannya tunggu mcm org gila... sorang2.. kat situ.. mata aku dok tgk ja gelagat org sekeliling..

sempat lagik kn.. sila muntah...teheee

pas 2 sz call ckp suh nek lrt p pandan jaya.. nt dia amik kat situ.. aku pon apa lagi zup zap zup zap naik la lrt... ramain jugak org mlm2 pon dlm lrt.. xdapat nak duduk.. ok fine...berdiri jela sampai pndan jaya...dah sampai pndan jaya sz mai amik.. time 2 hujan still lebat... kitorang po mkn... p mkn pecal lele.. first time aku mkn ni taw.. haha.. sebab apa aku makan?? sbb aku xpenah mkn lagi sebelumni... ditambah pulak sz dah janji nak bwk aku mkn menda nih...sedapp.. licin aku makan.. sebutir nasi pon aku xtinggal... betapa laparnya aku dari pagi xmakan.. hahaha

ok..time tgh makan dalam suasana hujan ;ebat tu ada la ternampak bomba berpusu pusu lalu.. bawak sampan ka bot nth.. xperasan... ok KL banjir..... huhuhu... mmg dahsyat la hujan kan sampai kl boleh banjir.. boleh bygkan x??pas makan lepak jap tunggu jap pas 2 sz hantar aku balik... hntar aku p umah member aku.. kat taman connaugh.. kat umah lama aku dulu time aku stdy.. rindu la kat taman connaugh 2...ok.. sampai kat umah diorang dlm kul 11 mcm tu... sampai2 ja depa dah sediakan tempat tidur kat aku... aku mandi2 pas 2 zuppp terlena... penat...

besoknya bgn tgk msg dari idah.. idah ckp nak g amik jugak slip kat ucsi.. ok... pas mandi siap2 idahpon sampai kat umah diorang amik aku then kami pon gerak la ke ucsi... mcm jauh ja kan aku cerita nih jarak ucsi dgn rumah..haha.. sampai2 ucsi xdak paking lak kat luar tuh.. pusing dua kali pas 2 malas dah nak pusing kami pon terpaksa parking kat atas... parking kat atas bukit... huh penat nak memanjat tangga pulak nt...

ok, sampai ucsi p amik benda yang nak diambil kat school of nursing pas 2 lepak2 jap kat library.. nak online... wehuuuuu.. boleh lagi guna id untuyk online walaupon bukan lagi bergelar student.. haha.xsangka.. dok online sat pas 2 turun p lobi.. nak beli hot n roll...  teringin lama dah nak mkn hot n roll sebab kat kulim xdak.. sob sob sob.. tp aku beli sampai ke sudah xmakan pon.. tong sampah yg mkn...sbb xdan nak mkn..

 ni ja pic yg kami sempat snap sama2...

ok pas 2 dlm pukul 2 cm 2 sz call ckp dia dah ada kat depan ucsi. pd ms yg sama pulak idah pon dah nak balik.so, kami pon berpisah la.... sedih taw.. sebab entah bila boleh jumpak pulak dgn mek idah ni kan...hmmm....ok pas 2..kuar dgn sz pulak... first kami p pavilion.. mkn dulu...pas 2 jalan2.. nk tgk movie sat pas 2 tgk xda cita yang bekenan.... p shamelin lak... kat situ konon2 ada la cerita yang nak tgk... tp hampeh, penat ja.. dah la sesat kat dalam tu... hahaha.. lawak ok.. pas 2 pk pk p times square... harapan moga verita yang kami nak tgk yu ada.. tp hampegh gak... n disebabkan malas nak p tmpat lain, kami pon tgk jugak kat sutu .. padahal cerita yang kami nak tgk ni ada ja ditayangkan kat pavillion... mmg banyak main betul la kan..

nak taw tak kami tgk cerita apa?? kami tgk ghost rider.. muahaha.. aku xtgk sgt sebab msk dalam 2 aku mengantuk.. mmg aku plan nak tidoq pon sbb aku penat...so, msk ja dlm tu tgk bapa minit tanh aku boleh lena.. haih malu sungguh.. first time aku msk wayang aku tdoq ok... haiyakk.. tp xlama pon aku tidoq.. dan la jugak aku tgk ending cita tu cmana.. hakhakhak.. ok kuaq panggung tu pusing2 TS pas 2 jalan p sungei wang.. jalan lagi.. mmg jalan banyak la aku hari tu...p sana pusing2 sampai penat.. pas 2 tgk jam dah 9 lebih.. ok bas aku dari kl-kulim pukul 11. ada sikit ja lagi masa.. so, sz bawak aku p makan lagik.. kali ni makan nasi bersama lauk pauk.. kat pandan jaya kot.. nth... aku xingt nama tmpat... sedap jugak... habis licin aku makan.. hahaha.. lapor.. habis mkn si kwn sz ni bwk mai 1 kotak pizza kat kami.. aku xlarat dah nak makan.so, pizza 2 aku bwk balik jela.. bwk balik sampai ke rumah..pg besoknya aku n adik aku brekfast pizza... :)

xsmpt pun nk bergambar dgn sz nih... <3

pas 2 dlm pukul 10.30 kami gerak ke pudu... pukul 11 aku naik bas dan bas gerak.bye2 kl.. bye2 sz.. nt nt umur pnjang kita jumpa lagi.... aku ddk kat bwh, sorang2.. syokkk... n sebab duduk kat sit bwh aku pon boleh la turun kat depan umah... xpayah mak abah aku susah2 p amik kat kulim,,, hew2.. sampai umah dlm pukul 3 pagi mcm 2... kiranya aku p kjl 2 hari 1 malam.. mmg penat sbb berkejar kejaran ke sana ke mari.. balik tido....

bgn pagi esok.. dok sat posmen mai... mmg sblm ni aku dok tunggu2 pon surat cinta abg posmen.. hahaha.. hari tu tgk2 dah sampai surat yang aku tunggu2.. surat TAWARAN PERLANTIKAN TETAP KE JAWATAN JURURAWAT GRED U29... haa.. surat ni la yg aku n kwn2 aku dok tunggu.. alhamdulillah. dapat jugak akhirnya...tak sia2 aku bersabar kan...kat dalam surat tu nak kena p buat medical checkup, angkat sumpah n bagai2 lagi.. mybe next week aku sibuk untuk wat semua benda 2.. ok lah.. penat dah bercerita.... nt kita buat cerita lain pulak yer...

nak p isi borang yang perlu diisi.. stay tuned...kawan2 doakan aku dapat apa yang aku inginkan k.. thankss.....
daaa.. wassalam....

p/s: tq kepada penghuni rumah jalan arif kerana tmpangkn aku bermalam... tq sz sbb seharian bw g mkn, bw g jln2, bw g tgk wayang.... penat n best sgt ms g kl 2...=)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget