assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Thursday, February 27, 2014

my pregnancy ...


Assalamualaikum lovely doveyy.....
I've missed you all, I really miss my blog..
long time no update.I don't have a good excuse. I'm lazy. And I'm tired and i'm xdo mood.. ko hado??

warning!!entry ni panjang giler babas.. 

alhamdulilah..saya semakin sarat..gemok yg amat..now kandungan dah masuk lebih kurang 7 bulan setengah..cant wait!! tp takut la nak bersalin nt.. mcm2 pengalaman saya baca and saya dengar..mudah mudahan selamat semuanya...
alhamdulilah..usia perkahwinan saya dah masuk lebih kurang 7 bulan ..bersukur sangat kerana Allah bagi rezeki anak awal pada kami..actually...me and sz tak pernah plan nak anak bila..

time zaman berkaseh kasehan dulu...saya tgk yang sz sgt suka kan budak2..even, sekarang pon dia lebih pandai melayan budak2 berbanding saya. saya akan layan budak2 ikut mood.. jika mood baik maka baik lah saya.. jika mood xberapa nak baik maka xbaik lah layanan saya terhadap budak2..  harap situasi ini tidak berlanjutan memandangkan my baby akan keluar xlama lagi.. siann anak mommy nanti... hihihi


2 minggu lepas, tiba2 saya mengalami spotting bleeding from vagina. serius takut. dalam hati doa banyak2 moga semuanya selamat. hari tu saya spatutnya pm shift. pg tu masa nk g mndi then tba2 ada mcm blood yg dah kering. muka dah cuak dan mula fikir yang bukan2.. sms sz ckp bnda ni then dia suruh siap2 then g cek. call mak di kampung pon mak suruh g hospital cek.

sampai HKL dlm pukul 12 pm cam tu.dgn pakai uniform kerjanya sbb ingt nt trus nk g keja if xda apa2... tunggu turn then doctor check n suruh admit ward.. lagi lah takut sbb tba2 kna admit ward.. sblm ni xpnh pon admitted.. kuar je dari bilik doctor dah nagis2 dpn sz sbb kna admit. malu pon ada sbb nangis.. bukan malu dkt sz tp malu dkt org yang lalu lalang situ.. mst diorang pelik kenapa nurse ni nagis2.. hikhikhik..

ok.. pas 2.. naik ward.. dpt katil no 26 sebelah tingkap.. kna la pakai baju pink.. hoho..pas 2 ada nurse tu dtang cek fetal heart rate.. alhamdulillah.. anak mommy kuat..  sz balik kejap ambilkan barang2.. sayu je hati sbb kna tido ward. xleh nak tido kat rumah.. malam dkat ward tu mmg xleh nk tido langsung. even sblm ni pnah keja mlm jaga pesakit boleh ja kroh kroh kan.. tp kali ni jadi pesakit mmg rasa dia lain macam. rasa 1 jam tu mcm 10 tahun... 

malamnya tu dlm pukul 10.30 pm ada doktor dtg then cek.. tanya tu tanya ni pas tu dia ckp maybe esoknya dah boleh discaj.. dalam hati dah seronok.. msg sz ckp mybe esok boleh discaj.. besoknya awal2 pagi lagi dah bangun mandi... excited nak balik..

dlm pukul 8 am cam tu doktor round... and finally mommy dah boleh discaj.. hoorey... setel semua dokumen2 then balik la ke rumah.. dpt mc 5 hari.. cuti lagi... tu pengalaman dlam pregnancy kali ni.. anak mommy ni buat mommy takut ja.. nasib semuanya ok.. harap semuanya dilindungi Allah.

sekarang ni, semuanya kembali ke asal.. seperti biasa...pagi petang siang malam mulut mmg suka makan. nasib baik sz memahami yang isteri dia kuat makan.. sblm pregnant berat 47kg now 28 weeks pregnancy berat saya mencecah 60 kg.. sangat2 drastik.12 more week to go.. berapalah berat mommy nanti yer...menunggu hari untuk deliver adalah..berdebar2..ya Allah ...permudahkanlah semuanya..


kawan2 yg dikasihi...doakanlah saya selamat semuanya.baby selamat kuar ngn sehatnya...saya pon selamat melahirkan dengan sehatnya....sesungguhnya kata2 yg baik dari kawan2 adalah doa yg sgt diperlukan oleh saya...tq in advance.. nt kita update lagi yer...


mybe time ni 2 week pregnancy..  :)

okk.. daaa... xda byk pic sbb pic banyak lam henpong... mls nk trsfer.. daa..

assalamualaikum.




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget