assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Wednesday, March 02, 2011

senyum kambing

assalamualaikum...
Seperti tajuk entry di atas, 



Orang kata, senyum itu satu sedekah..
dulu aku slalu ja kena tegur sbb muka ni susah nak senyum..
nak kena lempang agaknya muka ni..haha

Waaaa..macam mana mau senyum pun tak tahu dah ..
tp skng ni aku dah boleh la nak senyum.. dah pandai sikit..
Memang betul, sebuah senyuman tu selalunya akan membuatkan orang2 di sekeliling kita gembira..
Tak kira la senyuman itu ikhlas, terpaksa, atau segalanya yang sewaktu dengannya lagi..
aku selalu senyum apa..walaupun kadang2 terasa senyum itu seperti dibuat2..hahaha
Memang diri kita sendiri tau itu adalah fake semata2..
Tapi kalau itu mampu membuatkan orang di sekeliling kita gembira, apa salahnya..
Asalkan mereka gembira..

Depa ni sebenarnya prihatin kt kita..
Ye la..bila tak senyum atau moyok je nampak sangat la macam ada prob kn..
Walaupun muka dah kelat sampai nak termuntah hijau sekalipun..senyum kan aje la..

Memang betul, kadang2 senyuman yang kita lemparkan tak akan membuatkan orang lain gembira..
Mungkin seperti senyuman yang mengejek..sangat tidak gemar!
aku pun sakit hati kalau itu adalah senyuman mengejek..ok..itu adalah benar..
Dan yang lebih sakit hati bila kita tau senyuman itu hanya la untuk menyedapkan hati kita..
Kalau dah tau orang tu berduka lara, yang nak pi senyum lagi tu apasal?
Nak kena lempang agaknya...waaa...attitude garang sudah terbit dah..huh.

aku suka bila ada orang senyum kt aku balik..
Kadang2 tu senyum jugak kt orang yang tak dikenali..
Memang dah jadi tabiat kut..tapi tgk jugak la orang tu camane..
Kalau dah sah2 la drug addict, yg nak pi senyum kt depa lagi pe kes..
Itu cari nahas namanya ye.. nt lari xcukup tanah kot..

Apa2 pon..senyum la dengan hati yang ikhlas..
Semoga dengan senyuman yang ikhlas itu, bukan hanya membuatkan orang2 di sekeliling kita gembira, tapi membuatkan diri kita juga dalam keadaaan gumbira..





mcm lagu senyum ni... SENYUM..



Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse 

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus 

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama 
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama 
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini 
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse 
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan 
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan 
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi 
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini 
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit


bes kan lagu ni... mula2 dgq cm pening kepala ja.. pas slalu dgq baru taw.. ada makna upanya... senyum la selalu kawan2...



P/S:  senyum ja.. dgn senyum boleh buat org lain gembira n kita pun boleh gembira.


ada banyak cara nak senyum... ^_^
-
-
-
-
-
-
-
first step : mula mula senyum mcm ni dulu... 

-
-
-
-
-
-
-
-
second step: mcm ni taw...
-
-
-
-
-
-
-
and the result  akan dapat mcm ni....

poyos x???

selamat mencuba... peace..
senyum jgn x senyum..
senyum untuk orang yang kita sayang di sekeliling kita..
xrugi pon... senyum leh wat kita jadi awet muda.. xpayah nak pakai produk mahal2...
weeeee...

wassalam..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget