assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Wednesday, March 02, 2011

when i was in primary school =]

as salam peeps...

dua hari ni aku xda cls langsung.. heppi... mcm biasa aku akan hbskan masa2 aku untuk dok depan lappy ni.. dok keledah2 ni keledah nu... hahaha.... biasa la.. xda keja nak wat...
ni aku nak cita sikit ni...

pg td.. pas smayg subuh as usual kalau xda cls aku akn tidur balik... hahaha... so, dlm tidur yang singkat 2 aku dah termimpi-mimpi my schoolmate masa aku skolah rendah...pewwiiit...
kenangan silam terimbas kembali kat aku punya mind.. suka sangat!!!



biasa la time skolah rendah kan... time 2 berhingus hingusan lagik.. bajuk skolah hari2 kena tukar..stokin, sehari sepasang, kasut lagik.. beg nak beg swan, xmau beg lain.. tiap2 thn wajib tukaq.. haha... 
yelakan... main banyak.. setiap kali balik skolah baju kotor... kena marah... kasut kotor... tp nsb bek la pakai kst putih time darjah 1 n darjah 2 ja.. pas 2 msk darjah 3 sampai la darjah 6 dah kena pakai kasut hitam.. hehehe,.xpayah susah2 nak jaga kasut.main ja suka hati pon.. kasut hitam xkotoq.. ngeee.... nak tw x napa??? aku jadi pengawas...bangga la konon jadi pengawas skolah time 2.. padahal baru jadi kat skolah rendah... haha.. lawak la bila pikir2 balik... 
time skolah rendah jugak la yang lawaknya, ada ujian spelling.. hahah.. aku ingt lagi.. bila hari yang nak kena spelling 2 aku takut sgt.. takut xreti nak eja.. yalakan.. dulu2 bengap siket english ni.. skng better sikit kot. walaupon xla seterror korang2 kan.. haha.. aku siap nages lagi time ujian 2 sbb xtaw eja.. tp kawan baik aku time 2 tlg aku. muahahaha..... LIYANA DZUL.. dia la gtaw aku mcm mn nak eja.. nsb baik lagi.. kalau x aku dok nanges tang 2 la... hehe... aku ingt lg time 2.. nanges time ujian spelling =)

masa skolah rendah jugak la aku mula berkawan.. ramai oo kawan aku..angkut geng beb. smpai skng pon kami msh kawan... msh sahabat.. masih teman.. salah sorangnya ialah cik dayah..walaupon semua dah berjaya... aku ttp x lupa la depa2 ni.
depa ni la yang time skolah bagi aku pinjam rubber wangi(pemadam) bagi pinjam germit cantik(pengasah pencil)... mcm2 la.. aku nya barang aku sorok.. xleh bagi orang pinjam.. nt rosak... hehe.. hodohnya perangai dulu2.. 

pas 2 time ngaji petang(KAFA), aku n teman2 sekepala akan beli laksa.. sedap oo laksa kat pekan... sblm p skolah p pekan lu bungkus laksa..5 kupang ja.. makan time rehat. nyummy.. sedap la... bila leh dapat laksa 5 kupang cam 2 lagi... time ngaji petang jugak la kami main kad tepuk.. aku xtaw la korang taw ka x apa 2 kad tepuk..km suka men 2.. sampai sakit tangan2 .. laki pompuan.. semua main.. bila ustazah lalu suma wat muka baik.. haha.. pas 2 kami main jentik tudung tin, main getah... waaa...bes2.. aku rasa time 2 la zaman kanak2 aku plg bahagia.. xpayah nak fikir masalah... haha...rasanya budak2 zaman la xtw kot nak main menda2 2 suma.. rugi kan.... 

time pagi2 p skolah kami pakat dok beratoq kat depan kedai buku.. yala,, nak beli buku kale2, nak beli pemadam wangi, mak bagi duit 2 ringgi p skolah untuk makan, aku dok beli menda2 mcm 2.. nak lawan men raber ngn kawan2, sapa menang kira hebat la.... so aku kena la beli yang paling besaq..baru leh menang hahha... mcm2 la... 

pas 2 ada g cita, ni cita time doktor gg mai buat check kat skolah.. kami takut ok..kami takut bila nak check gg, takut bila nak kena cucuk, takut bila nak kena cabut gg.. kami takut bila ada  misi bawak kad hijau/ merah lalu depan kelas. kad hijau/ merah 2 kad gg la( spa xtaw mmg kecian).. takut nama tersenarai dlm golongan org2 yang kena cabut gg... aku pon ketaq gak time 2.. kira nak p tandas ja.nak lari la konon. padahal kalau nama dah ada 2 mana nak boleh lari mana.. ish3, xpikiaq la time 2.. :)) dulu takut kat misi lani aku kena jadi misi... dunia2... 

aku masa skolah rendah dulu dok cls 1 hijau, antik oo nama cls kat skolah aku.. ikut nama warna... pas 2 darjah 2 dah tukaq.. aku dok 2 bestari sampai la darjah 6 bestari.. cikgu2 kat skolah 2 paling bes ar...paling cun, paling vogue, paling cool... mcm2 paling la.. bukan nak puji ok.. tp mmg betul.. best la... yg bes bila cikgu kenai kita.. rasa cam pemes ja kat skolah.. hahaha =] 
kalau nak cita bayak lagi kenangan aku time skolah rendah ni.. pnjang pulak.. mst orang xlarat nak baca pas 2 akn cakap... eleh, 2 pon nak cita... haha.. biar la la aku... 

2 beStari 1998
ni pic time aku darjah 2. 2 bestari... aku yang comel yang pakai tudung 2 *perasan*..

belakang sekali(kiri ke kanan): amin nazrin, azwan,safwan, jamil, farhan asyraf,anas,amri,sobri,aziz, harris,hakimi(kalau xcilap aku), hafiz samad.
berdiri di tengah:(kiri ke kanan) :wani, umi, rosmawati,niza, ayu, rosfadila,aisyah, hidayah
duduk ngn cikgu (kiri ke kanan):afiq, ustazah hasbima, cgu zulkapali, sir chow, cgu sharifah, hafiz sirun
duduk depan skali(kiri ke kanan) : farhana, nadhirah,fatihah, shahida,mimi ,nana, aku, sabrina,hafizah, roslina, kalijah

. tgok muka suma cute ja kan.. comel ja time budak2.. suma muka bulat...  aku tringin n nak tw sgt jamil(anak cikgu aisyah) kat mana skng... hha.. hope kwn2 aku yng baca ni n yang taw jamil kat mana g tw la.. haha.. lama gila kot xtw kabar berita.. haha.. pas dia pindah darjah 5 sampai la skng.. rasanya xdak sapa tw.. hehe
** saja aku mention nama jamil lam ni.. kot2 dia terbaca blog aku ni... boleh la dia mengupdatekan diri..sengal x?? yang lain2 rasanya aku tw ampa kat mana.. jgn kata aku berat sebelah lak x mention nama ampa...  huhuhu...

ok.. ni la zaman budak2 aku.. zaman when i was in primary school.. korang punya zaman mcm mn lak??? best dak??

byk lagi cita aku nak cita.. tp aku da ngantuk la... nak mentidurkan diri,... mana la tw kot2 dapat mimpi lain lak satg... boleh share2..
sharing is caring....

p/s: sblm tidur basuh kaki 
 baca doa..
.. heheh
<3 SZ!!!

daaaa...
wasalam..


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget