assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Friday, July 01, 2011

hatnyai trip part 2!!!

as salam...
hai.... sawadikap~
seperti yang dijanjikan.. sebelum ni aku ada cita sal trip ke hatnyai kat sini... so, skng ni aku nak sambung cerita pasal trip aku tu...... jom layan~




ni gambar masih berada d atas bukit.. haha.. ni geng junjong ni.. kawan2 mak aku... dari kiri cik ta, aku, my mom,kak ain(menantu cik yah), cik yah, mak ngah siah... aku n kak ain ja yang muda belia.. yang lain.. muda xbelia.. hiks!!



ok.. ni pulak kat tepi pantai.. habis ja naik cabel car tu kitorang dibawa p tepi pantai.. haha.. konon2 nak tgk replika ikan duyung.. mmg nak tgk pon tp aku xingin pulak nak bergambar dgn ikan duyung tu sbb iak duyung 2 seksi... kurang pahala korang kalau tgk aku bergambar dgn ikan duyung tu... haha



ni pulak dekat pasar.. lebih kurang pasar malam jugak la... kat sini semua peniaga2 akan menjual atas sampan.. atas sungai.. kita yang nak membeli ni kena lalu la atas titi.. mcm unik ja kan.. mcm2 makanan ada... 



tgk... mak cik ni jual makanan ala2 steamboat... dia akan hulur raga untuk amik duit n bagi barang kat customer... yelakan.. nak bagi guna tangan xsampai.. kena la guna kayu yang di ikan bakul kecik di hujungnya... teheeee :D



tgk tu... bersusun ja depa ni juai kat atas sampan ni kan.... aku dok pikir kalau hujan mcm mana la...mst xbukak punya pasar ni... yelakan.. hujan2 xkan nak jual atas sampan jugak kot... =>



abaikan muka anak dara yang berminyak itu..sila fokus muka ibunya.. hihihi....same x????



aku pon xpaham la.... mmg kalau tangkap gmbar wajib buka mata besaq pinggan ka apa.. haha.. ni pon gambar dekat pasar tu jugak..


ok.. ni dah masuk hari seterusnya.... hari ke 2 aku d thailand... bangun bukan main awai lg... haha.. semangt nak bejalan...masa ni dalam tut tut.. tut tut ni mcm teksi la kalau kat malaysia.. tambang dia 20 bath untuk seorang.. dan tu untuk perjalanan sehala ok.. xkira la jauh ka dekat ka.. depa tetap kira 20 bath..



ni pon dalam tut tut... aku terpaksa ddk atas lantai tut tut sbb dah xmuat... hahaha.. bayangkan 10 orang naik tut tut yang besar gila kecik 2...nsb ada udara semulajadi.. kalau tak mau temuntah aku dalam tu.. hahaha



seperti yang tertera kat atas 2... ini ialah HATNYAI PLAZA.. lebih kurang mcm market jugak la.. ada juai mcm2... tp bangunan buruk..
xcantik... hahaha.. jahat gila aku..


konon2 nak ambil gambar kenangan la kat sana.. suruh la abng bwk tut tut tu amik.. masalahnya depa ni xpaham bahasa kita. bahasa omputih pon xpaham.. mcm ayam ngn itik la kalau nak cakap ngn depa ni.. kena guna bahasa isyarat.. tunjuk ja camera pas tu depa angguk2 kepala.. hah.. faham la tu..



my mom... 



aku dgn anak kwn mak.. 'adik'.. *abaikan gigi besi yang tersembur keluar itu.. teheeee :D



mak n her best friend... ni la kawan baik mak aku... mak su masyitah... seronok sgt dapat naik tut tut la 2.. sampai senyum melebek...



ni kami bergambar depan hotel.. GREEN VIEW HOTEL... best hotel ni.. sgt selesa n layanan yang sgt tip top... 1 bilik 2 orang... :))



haa.... bu la rupa tut tut yang aku dok cakap 2... haih... amacam?? cantik kan.. hihihi... tut tut ni akan angkut orang selagi boleh angkut.. xkira la lebih muatan ka apa.. depa main bawak ja... 



ok.. ni dah dekat DANOK... tengah2 dok jalan2 tuba2 aku nampak gajah ni.. bapak besaq mai kot blakang mak aku.. aku jalan depan.. yela kan.. gila shoping mst la dok depan.. haha.. kalih2 belakang nampak gajah ni.. besaq gila.. menjerit aku... hahahha.. org siam kat sana suma gelak.. yela.. first time aku nampak gajah boleh suka2 hati berkeliaran.. kat malaysia xdak cam ni... 



dia lagi... aku hanya mampu amik gambaq jela.. xmampu nak pegang2.. takut.. besaq sgt..



haaa.. gajah ni aku boleh la nak cuit2 sikit.. sbb kecik.. tp xberani la nak belai belai dia... pegang 2 pon sat sgt.. nsb bek mak aku pandai amik gambaq,... haha.. dan dia tekan time aku dok pegang gajah tu.. hahah..gajah ni gatai taw.. belalai dia suka merayap rayap.. haih... *berani pegang gajah ni pon sbb gajah ni buzy dok melayan org lain kat depan... hahahaha



haa.. ni tgk ni... fokus kat belalai dia tgk... nak merayap ja keja... haha..aku berani ni sbb ada tuan dia kat belakang.. hahahaha


haaa.... dah habis upload gambaq... pas 2 nak cita sal waktu kat sana.. waktu kat sana lambat 1 jam dari waktu malaysia... kalau malaysia pukul 7 pagi thailand baru pukul 6 pagi... n kalau malaysia 8.30 malam.. thailand pukul 7.30 mlm.. lebik kurang mcm tu la... pas 2 kan matawang thai dalam bath.. 10 bath= RM 1.. 100 bath= RM10...pas 2 ampa kira sendiri la nuh..ala, senang cita buang kosong ja kat belakang duit thai tu jadi la ringgit malaysia... sonang ajo...


ok.. aku cita ni just nak share experience kat tempat orang... mungkin ni la kali pertama and kali terakhir aku p.. mana la nak tw kan.. so, setiap memori tu simpan baik2 la yer... heheheh... jauh perjalanan luas permandanga.. ish.. betoi dak??? hahaha.. belasah jer...sampai di sini jela cita aku... aku p pon sat ja.. 2 hari 1 malam.. xdan nak p melawat bayak tempat.. tp jadi la... 

apa2 pon aku nak cakap hujan emas di negeri orang,hujan batu di negeri sendiri lebih baik di negeri sendiri.... kat malaysia pon ada tempat2 menarik yang xhabis lagi kita jelajah.. so, pas ni sapa yang ada tiket free kot2 nak melancong dalam malaysia 2 jangan malu jgn segan n yang penting lupa la ajak aku na... hihihihi

DONE!!!
byeee.... wasalam...


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget