assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Sunday, July 03, 2011

sekali lagi...cinta jadi milik kita...

assalamualaikum...
hai... selamat berhujung minggu semua... 
dah mkn??? ok.. aku ni sakit hati sebenaqnya skng ni tp saja2 nak hiburkan hati kat blog ni.. lupakan semua masalah kan.. teheee...

ok aku dah sem 6 taw skng ni.. that mean dah final sem n dah jadi senior..takut la pulak..tp yang syoknya jd senior n stdy dalam sem 6 ni cls sikit ja.. huhuh.. aku pon tataw kenapa... dah depa bagi cuti kami student ni amik ja... hahahah... org kata rezeki jgn ditolak.. 

nak dijadikan cita hari khamis, jumaat sabtu n ahad aku cuti... nak balik penang mmg mcm tak la sbb baru ja lepas cuti sem.. so, aku n sorang member ni buat keputusan nak g tgk wayang hari khamis 2.. dalam dok sengkek ni pon nak kuaq tgk wayang lagi kan.. aiseh..

kami keluar berdua je... aslina muslih n me ...


berbalik kepada topic..mula2 nak tgk kat cheras leisure mall ja tp xdak pulak cita 2 kat mall 2.. pas 2 kitorang pon pilih la times square.. p times squre amik tiket kul 2 ptg...hahaha...nak taw kitorang tgk cita apa??? kitorang tgk cita ni la..tadaaaaa....
-
-
-
-
-
Sekali Lagi Poster SEKALI LAGI MOVIE SYNOPSIS AND TRAILER
tarikh ditayangkan 30 june... hahah.. hari 2 jugak kitorang p tgk... 


Sinopsis Sekali Lagi menceritakan tentang Arman (Shaheizy Sam) percaya bahawa dirinya merupakan seorang pengidap autisme. Namun realiti sebenarnya bakal berubah dalam sekelip mata, ketika dirinya semakin menghampiri hari perkahwinannya. Untuk sebab yang tidak diketahuinya, Arman mendapat mimpi yang menyuruhnya agar tidak meneruskan perkahwinan dengan Farina (Shasha Zurazie).Pada satu hari, Arman hampir menjadi mangsa ragut samseng. Mujurlah, Amy (Mia Sara Nasuha), telah menyelamatkan Arman.
Disebabkan kejadian itu Arman dan Amy berkawan rapat. Arman banyak berkongsi masalah dan pengalaman dengan Amy. Berdasarkan pengalaman hidupnya sendiri, Amy memberikan banyak idea dan nasihat kepada Arman. Secara beransur-ansur, Farina dan ibu Arman mula merasai perubahan Arman.
Dalam masa yang sama, ibu Amy sendiri, iaitu Shiela (Lisa Surihani), turut merasai perubahan yang berlaku pada Amy. Amy nampak lebih ceria berbanding dahulu. Shiela merasakan dirinya terhutang budi pada Haris (Bront Palarae), si duda baik hati, yang sanggup menjaga Amy ketika Shiela pergi bekerja sebagai kerani pada waktu siangnya. Sebagai balasannya, Shiela akan membantu Haris membasuh pinggan mangkuk di warungnya selepas waktu kerjanya itu. Selama ini, Haris sememangnya jatuh hati pada Shiela, tetapi Shiela cuba berdalih kerana dia sendiri sedang terkurung dalam sejarah hitam yang tidak diketahui sesiapa, termasuk Haris. Amy amat menyukai Haris dan mahu Shiela bersetuju sahaja dengan perkahwinan itu. Demi anaknya itu, Shiela akhirnya bersetuju menerima lamaran Haris.
Segalanya sepatutnya menggembirakan, namun, dalam sekelip mata, hidup Shiela juga bagaikan berubah, apabila dia bertemu Amy bersama Arman. :D

nak taw lebih lanjut g pasai cita 2 p la tgk sendiri.. hahaha!!!! ramai ok time kitorang p tgk.. padahal hari bekerja 2... hahaha.. kalau hujung minggu mcm mana la kan... hihihi... 
2 jela nak cita.. byk tempat lagi kitorang p hari 2... tp kat entry lain la aku cita eh.. entry kali ni khas untuk filem sekali lagi ni je... harap maklum....

teheee... hugs!!!!!

daaaa... wasalam...

2 comments:

bahiyahaziz ; said...

movie ni sedeyh...berlemon air mata dicurahkan..sadis :(

lindariepin said...

erm.. betul3 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget