assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Saturday, August 06, 2011

aku mmg suka merapu lebih..assignment buat sikit je..

assalamualaikum... hai semua.. selamat malam... kepada clasmate2 aku... assignment clinical ellective dah siap blum??? hehehe.... aku blom lagi.... sape2 yang geng dgn aku give me 5... aku dah xtahu nak edit apa.. so aku kodek2 internet ni.. berfacebooking n online layan lagu.... sbb 2 slalu kena marah sbb xsiap assignment... haha.. dok online ni mmg sgt melalaikan.,,


Sewaktu mencari bahan-bahan menarik untuk dikongsikan kat blog dipraktikkan dalam assignment, aku terjumpa satu post yang menarik... menarik ke??? hahaha..Post tu share kan beberapa  perkara yang membuatkan perempuan benci dengan  lelaki. tak tahu la pulak kot2 kesemua perkara ni ada perempuan suka kan... setiap orang mempunyai pendapat yang berbeza beza.... Pada  orang-orang perempuan, mungkinkah ciri-ciri ni ada pada pakwe anda ?????  sila amik perhatian ok... hahaha....







1)Lelaki cruutt cruttt- (bahasa apa tu cruut cruut)
Dalam erti kata lain lelaki yang suka sweet perempuan ataupun tikus jadian. Hello brader, zaman sekarang dah tak main dah sweet-sweet guna mulut, lagi menambahkan benci adalah. Kalau kena jelingan tajam sebagai tanda benci oleh awek tu takpe gak. Jangan sampai awek tu pusing tunjuk jari hantu *fuck* kat korang, terkincit nanti…kan dah xelok macam tu... :))

2)Lelaki yang bajet cool
Lelaki jenis yang suka bajet cool akibat terpengaruh oleh lakonan Farid Kamil dalam I’m not single dan lagenda budak setan. Setiap pergerakan yang dilakukan mesti slow dan steady. Bajet setiap hidup diorang ni diiringi muzik-muzik romantislah gitu. Tapi bila dah terlebih bajet cool, bukan perempuan je, member laki tengok pun dah naik meluat. Nak jaga personalitilah katakan..Contoh paling mudah, nak ajak pergi kedai makan depan rumah memalam pun kena smart-smart. Siap pakai spek warna hitam kuali lagi memalam. Macho ke buta??? hahaha... ooppss, terlebih suda..so kepada brader2 luar sana jgn la bajet cool sangat...

3)Lelaki yang terlebih lelaki- 
Lelaki macam ni biasanya merasakan dia ni anti perempuan. Tak pun kena sentiasa nampak kerek dan ketat. Kalau pandang muka laki macam ni biasanya mata dia mesti macam mata orang ajak gaduh sambil mulut dia terkunci ketat punya. Kena ubah prangai ni bro. Apa yang lu orang bagi, itu yang perempuan balas. Tunjuk muka masam je sapa nak dekat..Tapi kalau buat muka ketat ok lagi. Tapi kalau perempuan tau ko ni kaki pukul perempuan, ko dah boleh lupakan impian nak kahwin dengan perempuan..Dengan binatang boleh lagi ni...kesiaaannn...

4)Lelaki yang suka bocor rahsia perempuan- 
Lelaki macam ni memang akan jadi bualan dan siulan perempuan. Suka benar menyibuk kalau perempuan bergosip. Kalau tak dapat join mulalah kata perempuan tu sombonglah, nak merajuklah. Tapi apabila dah dapat join je, dia punya perangai kalah perangai perempuan. Dia akan menyebarkan rahsia tu sehingga ke 7 daerah berdekatan. Habis semua orang dia nak bagitau…Papa jarum alaf baru ni~~~

5)Lelaki yang tak pandai jaga hati perempuan
- Majoriti perempuan mengharapkan lelaki memahami diri diorang sebab diorang ni kaum yang lemah kerana hati diorang seperti roti tisu yang mudah koyak, cepat terluka. ecececeec,,,,Jadi kalau kaum laki ni suka bonar kacau perempuan tak kena tempat, sampai waktu dia sedih pun korang boleh happy terlompat-lompat macam beruk kacau kaum hawa ni, macam mana nak nampak gentelman.fikir2 kan lah..

6)Lelaki yang pengotor-
 Zaman sekarang ni ramai lelaki dah sedar benda ni, sebab tu ramai dah mula ambil berat pasal diri. Tapi masih ada jugak yang abaikan benda ni. Ketiak berbau cendawan basi, stoking bau sotong kering pulau pangkor, misai, janggut,bulu hidung,bulu ketiak dan segala bulu yang tak terurus hingga boleh bukak bisnes ternak lalat. Kuku tu pulak ada kesan makanan yang baru keluar daripada perut..Haish…uwaaa... xnak!

7)Lelaki yang takde pendirian-
 Ini benda penting yang menentukan dia gentelman atau gentleman kerana keputusan seseorang lelaki tu amat bermakna kepada perempuan. Asal perempuan tanya je mesti akan kata, ikut youlah..Semuanya serahkan kepada kaum perempuan. Jangan sampai nafkah batin pun serah kat perempuan sudahlah…Ayg nak buat apa buatlah yang, aiman tak kisah~~~Tapi kalau bab talak ni dia memang power pendirian. Taaaalak je kerjanya...Ini pun boleh lupakan impian nak kahwin jugak...insaf2 lah ooiiii...

8)Lelaki yang suka cerita benda lucah-
 Laki macam ni tak akan dapat banyak pilihan untuk pilih perempuan. Kalau ada perempuan yang tunjuk minat nak kahwin dengan korang tu, cepat-cepatlah kahwin. Siapa tahu mungkin dia 1 dalam 1000 je yang dapat terima perangai korang. Lagipun, kalau dah mampu kahwin, kahwin je. Kalau ‘benda’ tu dah gatal tak elok ditunggu lama-lama. Mengular nanti….tp for me xpayah la nak cakap benda2 lucah ni... xda faedah pon... bukan orang suka dengar pon.. orang meluat lagi ada la.... erm~

ok,, dah siap merapu.. dah siap bagi tips kat kaum hawa untuk pilih pasangan hidup.. dah siap memerah otak untuk mencari feel nak wat ayat puji2 dlm assignment * ok ni tipu.. xcari pon lagi ayat puji2 ni.. addooiii...

dah pukul 12 suku la kawan2... kejap je kan.. dah tengah malam.. hahaha... saje je wat ayat cm 2... nak cakap yang aku dah nak tido... hehehe.. jom la tido.. pagi besok nak bangun sahur pulak... bangun minum air n makan kurma pon dah cuup.. dapat dah pahala sunat kat situ... teheeee.... ok la... bai!

wasalam.... 







0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget