assalamualaikum,welcome to my blog.be a good stalker..jgn lupa leave your comment.hugs!!!

Wednesday, August 29, 2012

senang ja nak jadi wanita bahagia

Assalamualaikum w.b.t...

hari ni besday abah... selamat hari jadi abah.pagi2 lagi dah call abah ucap hepi besday... nak jadik org first.. hehe.. walaupon hari ni aku keja pg.. tp gigih jugak cal abah.. sbb wad xsibuk sgt hari ni.. alhamdulillah.. borak2 ngn abah sementara tunggu doktor buat round.rasa excited bila abah ckp aku org first yang wish.. ahaha.... ekceli bukan nk cita pasai keexcitedan aku.. balik kpd topik, senang ja nak jadik wanita bahagia.


Pernah tak kita dengar kalau kita nak hidup ngn seseorang..kita kena cari orang yang sayang kita melebihi kita sayang dia..?? mesti pernah dengaq kan... mesti slalu ja dengaq org cakap2 mcm ni kan.. bagi aku la kan, mmg betul kata2 mcm 2..tp jangan pulak org 2 sayang kita lebih2 kita plak nak amik kesempatan kat dia...

gg arnab! yeah...

resepi untuk bahagia senang jaaa...
kalau kita nak orang membahagiakan kita..kita yg terlebih dahulu kena bahagiakn org tu..
kalau kita mahu disayangi..kita kena belajar menyayangi...
maknanya..kalau kita nak mcm tu dekat orang..kite kena beri mcm tu jugak kat orang...
cuba fikir..kalau kite pon kedekut nak memberi.adakah orang lain akan bermurah hati nak memberi pada kita?? dari dulu masa kecik2 sampai la besaq panjang ni mak slalu pesan biaq apa org buat kat kita, jgn kita buat kat org mcm 2... ingat what goes around comes around..

memang betul..kadang2 kita ja rasa yang kita lebih menyayangi pasangan kita.mcm syok sendiri pulak. tp tak pa..tu tugas kita..sayang dan mencintai dia walaupun kadang2 dia belum tentu sayang dan mencintai kita..insyallah kalau pasangan kita tak membalas...Allah akan membalasnya...kan????

sebab tu kadang2 aku rasa.tak perlulah nak mencari MR yg super duper perfect yg romantik and caring habis demi memenuhi  kehendak manja dan mengada kita sebagai seorang perempuan ni...sebab perkara "romantik" "caring" tu boleh dicipta..kalau mereka bukan jenis yg mcm tu....apa salahnya kita yg jadik mcm tu..insyallah..perkara yang baik akan dibalas baik...
ok?
rindu mereka!


so kepada sayang2 diluar sana.sayang tuuuu.jangan rasa kecewa sangat kalau terasa diri tak disayangi..apa salahnya kita belajar menyayangi dulu?tak salah kn?tapi kalau dia tu just kekasih kite..memang jgnlah syg melampau. semua2 ayat kat atas tu untuk yang berkahwin ok...


kalau lelaki tu suami kita..wajib kita sayang and cinta dia sepenuh hati..
beri 100% sayang insyallah akan dibalas....dengan mengasihani..kita akan dikasihani..dengan mencintai..kita akan dicintai..formula tu tak akan pernah lari..ingat tu..

maka..jadilah wanita yang bahagia...:)
kita mampu mengubahnya..:)

daaa.. wassalam....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget